Image module

Mr. C.M. (Catherine) Jakimowicz (1974)

Partner en advocaat sinds 2000

Catherine is sinds 2000 advocaat. Zij is medeoprichter van en partner bij SteensmaEven.

Catherine is gespecialiseerd in het privacyrecht. Daarbij heeft zij veel ervaring opgedaan in de financiële sector. Zij heeft omvangrijke internationale projecten begeleid op het gebied van het privacyrecht. Catherine heeft voor een periode van ruim 7 jaar op detacheringsbasis werkzaamheden verricht voor ABN AMRO Bank. Hierbij heeft zij geholpen bij juridische, risk- en compliance gerelateerde projecten. Catherine procedeert regelmatig bijvoorbeeld over het inzagerecht en BKR registraties.

Catherine geeft postacademisch onderwijs, onder andere bij de Grotius Academie, de PALA en PAO Leiden. Zij geeft regelmatig lezingen over diverse privacy gerelateerde onderwerpen, waaronder de verwerking door werkgevers van persoonsgegevens van werknemers.

Catherine publiceert regelmatig. Zij in annotator bij de JAR op het gebied van het privacyrecht en is (mede)auteur van het boek Tekstuitgave Privacyverordering.

Catherine is oprichter en bestuurslid van de Vereniging Privacy Recht (VPR) en de Vereniging Privacy Recht advocaten (VPR-A). Zij maakt deel uit van het College van Afgevaardigden van de Orde van advocaten.

CONTACT

Catherine Jakimowicz heeft in het register van de Nederlandse orde van advocaten Privacyrecht als rechtsgebied geregistreerd.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.