Image module

Barbara Filippo

Partner en advocaat sinds 2010

Barbara Filippo heeft Privaatrecht én Bedrijfsrecht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar afstuderen is zij aan diezelfde universiteit (fulltime) werkzaam geweest als wetenschappelijk docent Arbeidsrecht. In 2010 maakte zij de overstap naar de advocatuur en trad zij bij SE in dienst. Sinds 1 januari 2022 is zij tevens als Partner aan SE verbonden. Barbara adviseert en procedeert regelmatig in/over onder meer integriteitszaken, werkgeversaansprakelijkheid, cao-geschillen, reorganisaties, zaken waarin de toepasselijkheid van de regels bij overgang van onderneming ter discussie staat alsook in individuele en collectieve ontslagzaken ten behoeve van voornamelijk (grote) werkgevers. Zij is vanuit kantoor meermaals gedetacheerd geweest bij grote multinationals.

Barbara is naast haar werkzaamheden voor SE nog steeds verbonden aan de Erasmus Universiteit, waar zij in het Bachelorvak Arbeidsrecht en in de Master Ondernemingsrecht over (met name) de arbeidsrechtelijke aspecten bij fusies, overnames en reorganisaties en overgang van onderneming doceert. Barbara is coauteur van de boeken Kern van het Arbeidsrecht en Arbeidsrecht & Reorganisatie van Boom Juridische Uitgevers. Verder geeft zij regelmatig cursussen en workshops.

CONTACT

Barbara Filippo heeft in het register van de Nederlandse orde van advocaten arbeidsrecht als rechtsgebied geregistreerd.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.