Image module

Alexander Steensma

Partner en advocaat sinds 1988

Alexander werkt veel voor Nederlandse ondernemingen met buitenlandse aandeelhouders, waarbij hij ervaring heeft opgedaan in het collectieve arbeidsrecht, vooral rond herstructureringen en de arbeidsrechtelijke uitwerking van overnames. In dat verband treedt hij ook op voor ondernemingsraden. Hij is ook regelmatig betrokken bij fraudekwesties en bij individuele geschillen met een hoog reputatierisico, o.a. rond directieposities. Hij heeft een aantal keer als voorzitter gefungeerd van een (sociaal plan-) begeleidingscommissie.

Naast zijn werk als advocaat is Alexander Mfn-registermediator, met een focus op de werkvloer: samenwerkingsproblemen in brede zin, zoals arbeidsconflicten binnen teams, geschillen op het terrein van de medezeggenschap, tussen bestuur en toezichthouders of binnen een maatschap.

Alexander is ruim 35 jaar advocaat en was jarenlang partner bij een groot internationaal advocatenkantoor, waar hij als managing partner ook bestuurlijke ervaring heeft opgedaan. Hij is sinds 2020 lid van de Rotterdamse Orde van Advocaten, een orgaan dat o.a. toezicht houdt op de advocaten in het arrondissement.

CONTACT

Alexander Steensma heeft in het register van de Nederlandse orde van advocaten arbeidsrecht als rechtsgebied geregistreerd.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.